home
NL FR EN

Rodriguez Sanzo, Valladolid

Duizendpoot Javier Rodriguez is aktief op vele domeinen in het Spaanse wijngebeuren,vooral in het Noord-Westelijke deel,vooral in de regio’s van Rioja,Rueda,Toro en Bierzo tovert hij pareltjes met zijn doorgedreven kennis van de wijngaarden en het wijn maken in al zijn facetten.
Met name op het gebied van het opvoeden is hij een meester in het vak en gaat géén uitdaging uit de weg om het ultieme doel te bereiken.
Javier ontwerpt tevens zijn eigen vaten,zowel in beton,inox, hout en andere vormen van recipiënten.
Géén enkel experiment is hem vreemd en staat altijd open voor vernieuwing en alles staat in het teken van de ecologische benadering.
Zijn samenwerking met Eulogio Calleja(wijnmaker van o.a. Naia,Atauta en Venta de la Ossa)resulteert in opmerkelijke resultaten,welke terug te vinden zijn in de El Quinto Paraje,een 100% ecologische Verdejo van zéér oude wijnstokken(sommige pré-phylloxera)en Capitan Gaona een opmerkelijke,moderne Rioja met vlezige,elegante struktuur,type Bourgogne.
Maar zijn stokpaardje blijft toch vooral zijn geloof in het potentieël van de regio Toro,waar hij erin slaagt om wijnen te produceren welke bulken van het fruit.
Hier experimenteert hij met lagering op Whisky vaten gedurende 18 maanden…een nooit geziene expressie,welke ondertussen reeds gretig wordt gecopieërd!
We hebben het laatste nog niet gezien en gehoord van deze tovenaar!

 

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2017 Vitis Extrema de Javier Rodriguez
Bierzo
0,750 € 13,75
2016 Capitan Gaona
Rioja
0,750 € 13,75
2018 Tempranillo Whisky Finish
Tempranillo
0,750 € 30,01

printfriendly page