home
NL FR EN

Briziarelli, Montefalco, Umbria

Het domein is eigendom van de constructiegroep Briziarelli, gesticht in 1906 door Pio Briziarelli, die doorheen de jaren verschillende stukken land verwierf in Italië, waaronder 50 ha in het hart van de wijnproductiezone Montefalco in Umbrië, op de grens van de gemeenten Bevagna en Montefalco.
In de periode 2002-2006 werden 17 ha wijngaarden aangeplant die allemaal recht hebben op de herkomstbenaming Montefalco DOC of Montefalco Sagrantino DOCG.
Het domein is allerminst het speeltje van een gegoede ondernemersfamilie, het werd opgebouwd en geleid door agronoom Roberto Ricci, die met maniakale aandacht voor details alles in het werk stelt om de allerhoogste kwaliteit te bereiken met als doel de absolute top binnen de herkomstbenaming te bereiken. Daartoe wordt zeer hard gewerkt in de wijngaarden, die ondanks de nog relatief jonge stokken reeds druiven van topkwaliteit voortbrengen. Dit is ongetwijfeld een rijzende ster, met bovendien zeer interessant geprijsde wijnen gezien het domein vooralsnog relatief onbekend is.
Het paradepaardje is de Vitruvio Sagrantino, afkomstig van de meest tanninerijke druif ter wereld, krachtig en elegant tegelijk, met een minuscule productie van ongeveer 3000 – 4000 flessen.
De overige wijnen zijn allen op basis van sangiovese, van de instapwijn Dunarobba IGT Umbria, tot de Montefalco Rosso DOC-wijnen (in een basisversie en een topselectie Rosso Mattone).

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2010 Vitruvio Montefalco Sagrantino
Sagrantino
0,750 € 37,40

printfriendly page